Posted on: April 21, 2022 Posted by: Michael Andersson Comments: 0

Cypresser är en fantastisk trädgårdshäck. Dessa snabbväxande, tätt grenade buskar kan bli upp till 6 meter höga och 12 meter breda. De trivs i full sol och kräver lite underhåll.

De behöver också regelbunden vattning. Denna växt växer måttligt och bör inte planteras i torka utsatta områden. Dess höjd och lövverk gör den till en idealisk häck för kustnära trädgårdar och medelhavsträdgårdar.

Om du letar efter en snygg trädgårdshäck är en Leyland-cypress ett bra val. Dessa träd växer snabbt och är perfekta för små trädgårdar. De är också lätta att beskära. Om du planterar på våren, använd en finstrukturerad kompost och vänta tills trädet blir cirka en meter högt. Du kan sedan plantera den utomhus. Ser du häcken kommer den att växa väldigt snabbt.

Denna funktion kommer därför att förlora säkringen. Om du vill ha en smal häck är det nödvändigt att beskära Cypressen regelbundet. Då ska du bli vän med en stor bred häck: När du beskär en Cypress kan du inte beskära tillbaka till den gamla veden. Om detta händer är den enda lösningen att ersätta. Detta gäller alla typer av Cypress: du ska beskära en blå Cypress på samma sätt som en gul Cypress.

Leave a Comment